Logo

'15 Temmuz 2016'da bir Kahramanlık Destanı yazıldı'

`15 Temmuz 2016`da bir Kahramanlık Destanı yazıldı`




Bakan Arslan, Almanya'nın başkenti Berlin'de büyükelçilik binasında düzenlenen etkinliğe telefonla bağlanarak, 15 Temmuz'da şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi. 

Türk milletinin her zaman yazdığı destana bir yenisini 15 Temmuz'da eklediğini kaydeden Arslan, ''15 Temmuz 2016'da bir kahramanlık yazıldı. Benzer teşebbüsler olmaması adına bunu unutmamak, unutturmamak gerekiyor. Hainler böyle bir şeye tevessül etseler bile yine aynı şeyi görecekler. İster Türkiye, ister Berlin'de milletimizin geleceği için, istiklali için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içmeye hazır olduğunu biz de gördük, yedi düvel buna şahit oldu. Darbelerin yolu kesilmiştir. Dolayısıyla unutmamak, unutturmamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Her kim olursa olsun, ülkenin birliğine ve beraberliğine nifak sokmaya çalışırsa çalışsın, birliğin ve beraberliğin bozulmayacağını ifade eden Arslan, bu birliği çınar ağacına benzetti. Arslan, ''Çınar sonsuza kadar milletin birliği ile beraberliği ile canlı olacaktır. Aynı bayrağımız dalgalanacak inşallah, Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanlarımızı dindirtmeyeceğiz.'' diye konuştu.


Berlin Büyükelçiliği ve 13 Başkonsolosluk bölgesinde Demokrasi ve Milli Birlik günü adı altında düzenlenen etkinliklerde Anadolu Ajansı fotoğraflarından oluşan sergiler açıldı.