Logo

'Kahramanlarımızın emanetine milletçe sahip çıkacağız'

`Kahramanlarımızın emanetine milletçe sahip çıkacağız`



Arslan, 15 Temmuz darbe girişiminde TÜRKSAT'a yönelik saldırıda şehit olan Ahmet Özsoy ve Ali Karslı ansına yaptırılan TÜRKSAT Şehitler Anıtı'nda düzenlenen anma etkinliğine katıldı. Törende, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Anma etkinliğinde konuşan Arslan, Türkiye’nin her yerinde, 15 Temmuz’un birinci yılı nedeniyle ülkenin istiklali ve istikbali için halkın nöbette olduğuna işaret ederek, “Milletimiz 250 şehidimiz gibi şehadet şerbeti içmeye hazır olduklarını, gazilerimiz gibi şehadet yolunda gazi olmaya hazır olduklarını göstermek için meydanlarda. Biz de çalışma arkadaşlarımızla, ailelerimizle, Gölbaşı halkıyla birlikte bu uğurda iki şehit vermiş, 4 gazisi olan TÜRKSAT’tayız. Bu bilinçle görevimizi ölümüne yapacağız. Bu bayrağın inmemesi, o gece okunduğu gibi ezanların dinmemesi adına ölümüne mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Vatan uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerin her zaman kutsal olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

“Herkes bilmeli ki, şehitlerimizin emaneti 80 milyona teslim. Hanımefendiler ve çocukları aynı şekilde bizim bacımız, bizim evladımız. Her zaman çocuklarına abi, amca olacağız. Kahramanlarımızın emanetine milletçe sahip çıkacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Metanetleri, gösterdikleri dik duruş nedeniyle şehitlerimizin ailelerine teşekkür ediyorum.”

Arslan, şehitlerin bıraktığı kahramanlığın gurur duyulacak, mutlu olunacak nitelikte olduğuna işaret ederek, “80 milyon olarak diyoruz ki bu ülkenin istiklali, istikbali, bekası için her zaman dik duracağız. Bu necip millet her zaman dünyadaki mazlumların, mağdurların hamisi olmaya devam edecek. Anadolu her zaman ana kucağı, baba kucağı olmaya devam edecek. Rabbim bu ülkeye tekrar böyle şeyler yaşatmasın. Mecbur kalırsa, bu millet tekrar destanlar yazacak. Bunun da böyle bilinmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, ayrıca, canlı bağlantı ile memleketi Kars'ta meydanlarda olan halka seslendi.