Logo

Arslan, Kafkas Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılışına katıldı

Arslan, Kafkas Üniversitesi`nin Akademik Yılı açılışına katıldı



Kafkas Üniversitesinin (KAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, 15 Temmuz Şehitleri anısına hazırlanan slayt gösterisinin katılımcılara izletilmesiyle devam etti.

Bakan Arslan, programda yaptığı konuşmada, bazı güçlerin yüz yıl önce masa üzerinde Türkiye'yi paylaştığını söyledi.

"Hem de öyle bir paylaşmışlardı ki, nerenin kime verileceği zaten belliydi." diyen Arslan, ecdadın, millet olma şuuruyla savaş meydanlarına çıktığını ve cumhuriyeti kurduğunu bildirdi.

Arslan, "Bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısına, mezhebine, meşrebine bakmadan omuz omuza, kardeş olarak bu coğrafyayı ecdadımız bize yurt olarak bıraktığı gibi şehit oldular. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta şehit oldular. Gözünü kırpmadan donmak pahasına şehit oldular. Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan, Yemen'den, Bağdat'tan, Bakü'den, Kudüs'ten ecdadımız gelip gözünü kırpmadan bu topraklarda donarak şehit oldu ve bize bu toprakları yurt olarak bıraktı." ifadesini kullandı. 

Arslan, ülkeyi kalkındırmak, güçlendirmek zorunda olduklarını belirterek, Türkiye'yi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırırken, ülkenin ekonomisini büyüterek, dünyada söz sahibi haline getirilmesi gerektiğine işaret etti.

Yaklaşık 14 yıldır Türkiye'de baştan sona bölünmüş yol yaptıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Ülkeyi yüksek hızlı trenlerle, havalanlarıyla donatıyorsak, millet rahatının yanı sıra ülkenin büyümesini, kalkınmasını ve diğer ülkelerinin önüne geçmesi içindir. Bölünmüş yolları yapıyoruz ki, Asya ile Avrupa arasını koridorlarla tamamlayalım. Avrupa ile Asya arasındaki yük hareketi Türkiye üzerinden olsun ve Türkiye bundan kar elde etsin." 

"Kendini alim zanneden biri döndü dünyanın maşası oldu"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ülkedeki genç, yaşlı, kadın, çocuk herkesin kahramanlık gösterdiğini aktaran Arslan, 15 Temmuz gecesi 'Nene Hatun' gibi binlerce kahraman kadının 'çocuğum annesiz babasız yaşar, ama vatansız yaşayamaz' diyerek tankların önüne çıktığını ve meydanlara indiğine değindi.

Arslan, şunları kaydetti:

"Kendini alim zanneden biri döndü, dünyanın maşası oldu. Bizim içimizden çıkmış, kendini alim zanneden, kendini sufi zanneden biri, silahımızı tankımızı uçağımızı bize doğrulttu. O gün meydanlara 'evet ben millet şuuruyla, meydanda olacağım, milli irademe sahip çıkacağım, hainlere bu ülkeyi yedirtmeyeceğim, maşalara bu ülkeyi böldürmeyeceğim' diyerek meydanlara çıktılar. Ecdat bu toprakları bize yurt, vatan olarak bıraktı. Biz de bu toprakları yurt ve vatan olarak bırakacağız."