Logo

Bakan Arslan: 15 Temmuz Akşamı Milletin Gür Sesi Yükseldi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 24 Temmuz akşamı Sakarya’da demokrasi yürüyüşüne katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Arslan, 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ekibinin çıkarak yaptıkları yatırımlarla, yaptıkları projelerle Türkiye’yi şaha kaldırdığını söyledi. Kıtaları denizin altından demiryolları ile birleştirerek, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüp Geçişi, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi dev projelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçtiğinin altını çizen Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz sadece coğrafi köprü olmayacağız, dünyanın her yeri için kıtaları birleştiren, coğrafi, kültürel ve siyasi olarak köprü olacağız dedik. Bu da yetmedi Kanal İstanbul’u, 3. Havalimanını yapacağız dedik. İşte dünyadaki büyük güçler, dünyadaki pastanın büyük paylarını alanlar bundan rahatsız oldular. 2023 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen, Dünya lideri olma yolunda ilerleyen, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeyi hedefleyen Recep Tayyip Erdoğan’ı istemediler” dedi.

 

‘Milletimiz Bu Ülkenin Sahipsiz Olmadığını Gösterdi’

Arslan, şer odaklarının; Türkiye üzerindeki hain planlarının önündeki en büyük engel olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gördüğünü vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye üzerinde büyük bir pay istiyorlardı. Ama onların bu ülkedeki maşaları olanlar, içimizdeki hainler bir şeyi hesaba katamadılar.  Dış güçlere, şer odaklarına maşa olurken, Sakarya’dan yükselecek sesi 15 Temmuz’da hesaba katmadılar. Sakarya’dan yükselen sesin; ta Edirne’den, Kars’tan, Trabzon’dan duyulabileceğini hesaba katmadılar. 786 bin kilometre kürenin her karışından ‘ben milletim, ben bu toprakların’ sahibiyim diye yükselen sesleri hesaplayamadılar. İşte Türkiye’de 15 Temmuz akşamı milletin gür sesi yükseldi ve tüm dünyada yankılandı. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını, gerek dış güçlerin, gerekse onların maşası olan ihanet şebekelerinin istedikleri gibi Türkiye’ye operasyon yapamayacaklarını, canı pahasına ülkesine sahip çıkacağını yüce milletim bütün dünyaya bir kez daha gösterdi.”