Logo

Bu Ülke Demokrasisine ve Geleceğine Sahip Çıkacaktır

PTT ile Kosova Posta İdaresi arasında elektroni̇k ti̇careti̇n geli̇şti̇ri̇lmesi̇ne yöneli̇k anlaşmanın imza töreni Bakan Arslan,  PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Kosova Posta İdaresi̇ Genel Müdürü Sejdi Hoxha'nın katılımıyla PTT Müzesi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan,  15 Temmuz gecesi kamu çalışanlarının büyük bir sınav verdiğini dile getirdi. Arslan, şöyle konuştu:

"O akşam bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, özellikle haberleşme ve iletişim sektörü kendi geleceğine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermeyerek bütün sistemin kesintisiz çalışmasını sağladı. Bunun için de vatandaş doğru bilgilendirildi. Kirli bilgiye itibar etmedi. O yüzden PTT başta olmak üzere haberleşme ve iletişim sektöründeki tüm çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanımız demokrasi şehidi oldu, bu sektörden de görev şehidi verdik. Allah onlara rahmet eylesin."

Arslan, AK Parti hükümetleri döneminde yakalanan ivme ile kurumların içeride çok büyüdüğünü vurgulayarak, daha sağlıklı, daha hızlı, insan odaklı hizmet verme kervanında Türkiye'yi müreffeh bir seviyeye çıkarabilmek adına PTT'nin gelecek hedeflerine sağlam adımlarla yürüdüğünü ve lokomotif rol oynadığını ifade etti.

Türkiye'deki potansiyelin küresel dünyada her yere ulaştırılması gerektiğine dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

"PTT, işte bunu yapıyor. Dost ve kardeş Kosova ile bu işbirliğinin başlaması çok güzel bir örnek. Bu bir başlangıç. PTT, bununla kalmayacak. Sektörün dinamiğini e-ticaretle birleştirerek dünyanın her yerine yayacak. Sadece Kosova ile bir yıl içinde 80 milyon avroluk ticaret bekliyoruz. Bu yelpazeyi ülke nüfusu çok daha kalabalık olan ülkelere taşıyacaksak, milyar avroluk ticaret hacminden bahsedeceğiz. PTT bu konuda öncelik yapacak. Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin onların pastasına ortak olmalarını istemeyenlere ve onların maşalığını yapanlara inat bu çalışmalar devam etmeli ki ülkemiz büyüsün, gelişsin güçlensin ve dünyada bugün olduğundan daha fazla söz sahibi olalım."

Arslan, dost ve kardeş ülkelerle ilişkilerin güçlenmesi noktasında Kosova'nın güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'yi umut olarak gören mazlumların mağdurların ana kucağı, baba ocağı olabilmemiz için yarın bugünden daha büyük ve güçlü olmalıyız. Bunun yolu milletin sahada iradesine sahip çıkmasından geçiyor. Mesai mefhumunu düşünmeden aldıkları yol nedeniyle PTT çalışanlarına teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de kurumun yeniden yapılandırılması çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında önemli projelerin başlatıldığını vurgulayarak, "E-ticaret üzerinden dünyanın yükünü taşımaya talip olan PTT teşkilatımız bugün itibarıyla Kosovalı kardeşlerimizin hizmetine sunmak üzere bir anlaşmayı icra edecektir" diye konuştu.

Kosova Posta İdaresi̇ Genel Müdürü Hoxha ise resmi olamayan rakamlara göre, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 5 milyon  Arnavut kökenli vatandaş bulunduğunu belirterek, Kosova'da yaşayan pek çok Türk vatandaşı için de anlaşmanın güzel bir hizmet sağlayacağını söyledi. Kosova'nın Türkiye piyasası ile tekstil ve diğer sektörlerde bağlantıları bulunduğuna işaret eden Hoxha, anlaşma ile iki ülke arasında 80 milyon avroluk ticaret hacmi sağlanacağını kaydetti.