Logo

Bakan Karaismailoğlu'ndan Çamlıbel Balıkçı Barınağına Ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin'in Akdeniz ilçesindeki Çamlıbel Balıkçı Barınağının yenilenmesi için proje çalışmalarına başlandığını bildirerek,  barınağı  Mersin'e, Akdeniz Belediyesine yakışır şekilde elden geçireceklerini belirtti.

Karaismailoğlu, kentteki programı kapsamında barınağı ziyaret ederek,  Mersin Amatör Balıkçılar Derneği üyeleri ve esnafla sohbet etti.

Konuşmasında barınakta yapılması planlanan projeyle ilgili bilgi veren Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Çamlıbel  Balıkçı Barınağını inşallah Mersin'e, Akdeniz Belediyesine yakışır şekilde elden geçirmek için proje çalışmalarına başladık. İnşallah burasının su sporlarının da yapıldığı, iskele ilavesiyle tam donanımlı, Akdeniz'e, Mersin'e yakışır bir marina, park, yaşam alanı olması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz."

Proje sürecinde Akdeniz Belediyesiyle koordinasyon halinde olduklarını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, " Akdeniz Belediyesinin tavsiyesi, görüşleri bizler için çok önemli. Onların görüşlerini de dikkate alarak güzel bir proje çıkacak inşallah. Proje bittiğinde sizlerle paylaşıp, olurunu aldıktan sonra inşallah inşaatını takip edip, bir an önce bitirip sizlerin hizmetine sunacağız." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan da barınağın eski canlılığını son yıllarda kaybettiğini vurgulayarak, "Çamlıbel'i, Mersin'in cazibe merkezi haline getireceğiz, bundan emin olun. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da bize destek veriyor, Allah ondan razı olsun. İnşallah burası son derece görkemli, cıvıl cıvıl, insanların çok rahatça gelip vakit geçirebileceği, eğlenebileceği bir mekan olacak." diye konuştu.

Barınağın yakınında Millet Bahçesi projesinin yapıldığını anımsatan Elvan, iki projenin entegre edileceğini aktardı.

Bakan Karaismailoğlu ile beraberindekiler  Karaduvar Balıkçı  Barınağını da program kapsamında ziyaret etti.

Fotoğraflar