Logo

'Gençlerimize güveniyoruz'

`Gençlerimize güveniyoruz`



Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı'nda bu yıl 2.'si gerçekleştirilen "Kaz Eti Festivali"ne katılan Arslan, bu tür festivallerin insanları bir araya getirmeyi, birlik beraberliğe katkı sağlamayı amaçladığını, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde birliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü anlattı.

Arslan, "15 Temmuz'u yaşadıktan sonra gördük ki, birliğimiz ve beraberliğimiz önemli. Önce dünyaya ders verdik, dünyadaki mazlumlara mağdurlara da 'bir olursanız, üstesinden gelebilirsiniz' dedik. Böyle şanlı bir meydanda, tarihe tanıklık ettiğimiz bir meydanda sizlere seslenmek çok güzel. Vesayet odaklarını, bürokratik oligarşiyi bir tarafa bırakıp, güçlü bir şekilde hedefimize yürüyelim. Son 14 yıldır çok güçlü bir şekilde yürüyoruz. Çok mesafe aldık. Eğer vesayet odakları olmasaydı, ayaklarımızdaki prangalar olmasaydı, biz bugün 2023 hedeflerini yakalamıştık." diye konuştu.

Şer odaklarının kökünü kazımak gerektiğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Bu coğrafyada kendimize bir rol biçiyorsak, o rolün gereğini yapmak için de dünya liderleri ülkelerin arasında yerimizi almamız lazım. Bunun için de çok daha güçlü bir yürütme, tek merkezden yönetim, başkalarının menfaatine göre değil, insanımızın menfaatine göre hareket eden bir idare olmak durumunda. 363 milletvekiliyle Meclise gittiğimizde vesayet odakları dedi ki; 'Milletin desteğini almış olabilirsiniz ama bizim dediğimizi yapmazsanız size iş yapma izni vermeyiz. Onunla da yetinmeyiz, gerekirse sizi kapatırız.' Bürokratik oligarşi ne dedi? 'Sizin millete verdiğiniz sözlerin önemi yok, eğer benim kafama uygun hareket etmezsen, ben sana iş yaptırmam.' Bizim söylediğimiz neydi? 'Biz vesayet odaklarının isteğine göre, bürokratik oligarşinin isteklerine göre hareket edemeyiz.' Çünkü millete sözler verdik. Bizim görevimiz bu sözlerin gereğini yerine getirmek. Hedeflerimize çok daha hızlı çok daha sağlıklı yürüyebilmemiz için çok daha sağlıklı bir yürüme ve yürütme ile yasamanın birbirinden ayrılması lazım. Yargının da sadece bağımsız değil, tarafsız olması gerekir. Çünkü başkalarının isteklerine ve menfaatlerine göre değil, halkımızın ve milletimizin menfaatlerine göre karar versin."

Gençler için seçilme yaşının indirilmesine de değinen Arslan, seçme hakkı verilen gençlere seçilme hakkının da tanındığını belirterek, konuşmasını, "Ey gençler kendinizi iyi yetiştirin, siz aday adayı olun, partiniz sizi aday göstersin, sonrada halkın karşısına çıkın deyin ki 'ben kendimi şöyle donattım, şöyle eğittim, dünyayı şöyle takip ediyorum. Meclise gidersem şunları yapacağım.' Sonunda yine halk karar verecek, halk seçecek. Dolayısıyla, gencinize ve bize güvenin." diye tamamladı.

Festivalde, Bakan Arslan kazanın başına geçip kaz eti pişirerek, vatandaşlara dağıttı. Kaz etinin faydalarını anlatan Arslan, vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. 

15 bin kişiye kaz eti ikram edilen festival kapsamında sahne alan yöresel sanatçılar sevilen şarkılar seslendirdi ve Kafkas oyunu gösterisi yapıldı.