Logo

'Milletimizin menfaati için çalışıyoruz'

`Milletimizin menfaati için çalışıyoruz`



Sancaktepe Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde düzenlenen "STK, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşuyor" isimli programda konuşan Arslan, raylı sistemin, toplu taşımanın çok önemli olduğunu, Sancaktepelilerin metro geldikten sonra bir aktarma ile Marmaray'a ve tren hatlarına ulaşabileceğini anlattı.

Arslan, Sancaktepe'ye şehir hastanesi de yapılacağını kaydederek, "Şehir hastanesinin bu bölgede olması sizler çok önemli bir avantaj. Sağlıkla ilgili neyi düşünürseniz hepsi bir kompleks içinde yer alacak. Bu hastane Sancaktepe'ye katkı sağlaması için çok önemli." dedi.

Türkiye'nin son 14 yıl içinde büyük gelişme kaydettiğini, ekonomik olarak çok önemli mesafeler aldığını dile getiren Arslan, kişi başına düşen milli gelirin arttığını, IMF'ye olan borcun ödendiğini, ihracatın ciddi rakamlara yükseldiğini anlattı.

Ulaştırma alanında yapılan projelerden bahsederek, 35 milyon olan havayolu yolcu sayısının bugün 180 milyonu aştığını, TCMB'nin döviz rezervinin 27-28 milyar dolarlardan 120 milyar dolara çıktığını aktaran Arslan, ekonomi ve yatırım için büyük önem arz eden faiz oranlarının düştüğünü söyledi.

Bakan Arslan, Türkiye'de geçmişe bakıldığında hükümetlerin ömrünün 16 ay olduğunu belirterek, "Seçiliyorsunuz 6 ay tebrik geliyor. 6 ay kurumu tanımaya çalışıyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz geriye 4 ay kalıyor. Bu 4 ayda da tebrike gelene vedaya gidiliyor 16 ay bitiyor." ifadelerini kullandı.

Bu yüzden hükümetlerin 3 yıllık, 5 yıllık, 10 yıllık programlar yapamadığını, kendileri geldikten sonra uzun vadeli ve büyük hedefler koyduklarını dile getiren Arslan, projeleri hayata geçirirken bürokratik oligarşiyle karşılaşıldığını ifade ederek, dış güçlerin beklediği gibi değil milletin menfaati için çalıştıklarını belirterek, "Bu yüzden her yerde önümüze taş koydu vesayet odakları." dedi.

Arslan, bu vesayet odaklarının 15 Temmuz'daki darbe girişiminde hainliği, vesayet odaklığının ölçüsünü fazla kaçırdığını, milletin "peygamber ocağı" dediği yerden, asker üniformaları ile hainlik yaptığını, bunu gören milletin "Artık yeter" dediğini aktararak, insanların 15 Temmuz'da millet olma şuuruyla ortaya çıktığını, şehit ve gazi olma pahasına darbecilere, vesayet odaklarına izin verilmediğini belirtti.

Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye'nin her alanda ilerleme kaydedeceğini vurgulayan Arslan, referandum ile değişecek Anayasa maddeleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında ülkenin ilerlemesi için yapılması gerekenlere değinerek, "Sağlıklı, tek elden, tek merkezden yürütme olması gerekiyor. Vesayet odaklarından, bürokratik oligarşiden kurtulmak lazım." dedi.

Etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de katıldı.