Logo

'Halkın hakemliğine başvuruyoruz'

`Halkın hakemliğine başvuruyoruz`



Kars'taki temasları çerçevesinde Valiliğe ziyarette bulunan Arslan, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin önemli bir halk oylaması sürecinden geçtiğini belirtti.

"Ülkemiz açısından önemli bir süreç, bir anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması var ve halkın iradesinin tecellisi anlamında, halkın hakemliğine başvuruyoruz. Bizim istediğimiz, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde, barış içerisinde, insanımızın iradesinin sandığa yansıması" diyen Arslan, bu anlamda yoğun çaba harcayacaklarını bildirdi.  

Halkın kararına saygı duymak gerektiğini vurgulayan Arslan, "Bazen amacını aşan ifadeler kullanılıyor, belki de bazen çok kötü niyetli ifadeler kullanılıyor. İnsanların iradesine ipotek koyacak veya iradesinden kaynaklı insanları ayrıştıracak cümleler kullanılıyor, bu ülkemize de yakışmıyor, insanımıza da yakışmıyor. Kars'tan şunu söylemek isteriz ki bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısı, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun insanlarımız birlik içerisinde, beraberlik içerisinde adeta bir mozaiğin parçaları gibi huzur içerisinde yaşamışlar ve bu coğrafyadan her yere bu anlamda güzel bir mesaj vermişler."

"Herkesin ifadelerini seçerek kullanması lazım"

Ayrışmak değil birlik, bütünlük içerisinde ülkenin hedeflerine sağlıklı bir şekilde götürmek adına çalışmalar yapıldığına işaret eden Arslan, halkı kutuplaştırmaya yönelik ifadelerden özellikle kaçınılmasını istedi. Arslan, şöyle devam etti:

"Bu birlik mesajıyla biz Kars'ta inşallah çok güzel, çok huzurlu bir seçimle birlik ve beraberlik mesajıyla yine her zaman ki gibi Türkiye'ye mesajımızı vereceğiz ama Türkiye'deki herkese, 81 ildeki herkese de söylüyoruz ki, biz ülkemiz daha iyi nasıl kalkınır, daha iyi hedeflerine nasıl erişir, daha hızlı nasıl adımlar atarak dünya ile rekabet eder, onun peşindeyiz. Bunun peşindeyken bu süreci başka noktalara çekmek, kutuplaşmaya özellikle insanlarımızı sevk etmek kadar yanlış ve kötü bir şey yok. Bundan geçmişte ülkemizde, başka ülkelerde çok acı dersler çıkardı. Bence tekrar onları yaşamamak adına herkesin söylemlerine dikkat etmesi lazım, ifadelerini seçerek kullanması lazım, bizim de yapmaya çalıştığımız odur. Dolayısıyla inşallah huzurlu bir halk oylaması olacak. Günün sonunda da milletin kararı baş, göz üste diyerek, milletin kararı çerçevesinde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz."

Arslan, Cazibe Merkezleri Programıyla Kars'taki projelerinin hayata geçirildiğini ve takip ettiklerini belirterek, "Kars bu konuda örnek olacak illerden biri ama sadece Kars değil bölge olarak kalkınmamız önemli. Biz bunu da önemseyerek, geçen hafta yine Ankara'da Cazibe Merkezleriyle ilgili Kars, Ardahan, Iğdır iş adamları, valileri, milletvekilleri bir araya geldik. Çok da başarılı bir programdı. Cazibe Merkezleriyle ilgili 27 Şubat itibarıyla başvurular bitti. Ancak hemen bunların değerlendirilmesinin arkasından yeni başvurular alınacak, dolayısıyla süreç durmayacak. Bölgenin kalkınması ve diğer bölgelerle arasındaki kalkınmışlık farkını gidermek adına inşallah daha birçok projeyi hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.