Logo

'Hedeflerimize daha hızlı yürümemiz lazım'

`Hedeflerimize daha hızlı yürümemiz lazım`



İl Kültür Merkezinde "Kars Bakanıyla Buluşuyor" programında vatandaşlarla bir araya gelen Arslan, burada yaptığı konuşmada, önemli bir coğrafyada yer aldıklarını ve coğrafyanın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Ecdadın kanını döküp şehit olarak millete vatan ve yurt diye bıraktığı bu değerli toprakların hakkının verilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bunun hakkını vermek için bu ülkenin kalkınmasına, büyümesine, ekonomisinin, sanayisinin gelişmesine katkı vererek, ülkeyi ulaştırma koridorları anlamında köprü haline getirmemiz lazım. Kars-Tuzluca-Digor yolunun ihalesini yaptık. Tuzluca üzerinden Iğdır'a, oradan da Nahçıvan'a ulaşacağız. Ermenistan nedeniyle ne yazık ki, doğu sınırımız kapalı, gönül böyle olsun istemez. Komşu ülke ile 'ticaret yapabilelim, ilişkilerimizi geliştirebilelim' isterdik."

Arslan, Türkiye'nin bölgede komşu ülkelerle iyi geçinmeye gayret gösterdiğini belirterek, ülkenin Ermenistan ile de iyi geçinmek ve ticareti geliştirmek istediğini dile getirdi.

Arslan, "Ancak bir sancağımız var. Biz Azerbaycan'la 'Tek millet, iki devlet' isek, Azerbaycan’ın Karabağ'da işgal edilmiş topraklarından Ermenistan'ın çekilmesi, Azerbaycan topraklarının Azerbaycan'a verilmesi ve oradaki göçkünlerin tekrar topraklarına dönmesi şartıyla bu teklifimiz ülke olarak her zaman açık, her zaman net. Gereğini yapın Kars'ın doğusunu çıkmaz sokak yapmayalım. Ermenistan Türkiye üzerinden Avrupa'ya daha rahat erişin." ifadelerini kullandı.

"O sinsi de 17-25 Aralık'ta kirli yüzünü gösterdi"

Yapmaları ve başarmaları gereken çok işlerinin olduğunu aktaran Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör örgütlerine karşı zaten çok işimiz var. PKK'sına, DEAŞ'ına, YPG'sine, PYD'sine, DHKP-C'sine karşı zaten var. Evet bir sinsi vardı ki, onu bilememiştik. O sinsi de 17-25 Aralık'ta o kirli yüzünü gösterdi. Ama 15 Temmuz'da yüzünün sadece kirli değil, ne kadar hainlik içerdiğini ne kadar kalleşlik içerdiğini, ne kadar karanlık yüz varsa onları da içerdiğini ortaya koydu. İşte onlarla baş etmek, onların kökünü kazımak için 15 Temmuz'da milletin, millet olma şuuru ile meydana çıkması önemli. Ama yetmez, bizler de yapacağımız işlerle haklarından geleceğiz. Milletin sayesinde daha güçlü olmamız lazım. Hedeflerimiz var, hedeflerimize daha hızlı yürümemiz lazım."

Programa, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programın ardından, Kars Ticaret Borsası (KTB) Başkanı İsmet Çelik, Bakan Arslan'a plaket takdim etti.