Logo

'Hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz'

`Hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz`



PTT Pul Müzesi'ndeki Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğe TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kenan Bozgeyik, bürokratlar ile davetliler katıldı.

Bakan Arslan, 15 Temmuz'un bir kahramanlık destanı olduğunu ve unutturulmaması gerektiğini söyledi. Vatandaşların gözünü kırpmadan tankların, tüfeklerin önünde durduğunu ve göğsünü siper ettiğini vurgulayan Arslan, ulaştırma camiasının da 15 Temmuz'da kahramanlık destanına katkı sağladığını söyledi.

PTT Genel Müdürlüğünün darbe girişiminin ertesi gününün tatil günü olmasına rağmen 40 bin personeliyle 4 bin 500 şubesinde hizmet verdiğini anlatan Arslan, PTT'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan ilk kurumlardan biri olarak 200 milyon dolarlık dövizi de TL'ye çevirdiğini kaydetti.

TÜRKSAT AŞ'de iki personelin şehit olduğunu anımsatan Arslan, "Onunla da yetinmedik. Birilerinin 'Türkiye'nin ekonomisinin kötüye gittiği' anlamında oluşturmaya çalıştığı algıya karşılık tam tersine 'Türkiye büyüyor, güçleniyor.' diyerek istihdam seferberliğine bu anlamda katkıda bulunduk ve PTT ailesine bugüne kadar 5 bin çalışma arkadaşı daha kattık." diye konuştu.

Bakanlığının hizmet kervanında hız kesmeden yoluna devam ettiğini anlatan Arslan, Türkiye'ye yönelik kötü algıyı yok etmek için ulaştırma ve iletişim alanındaki birçok önemli projeyi hizmet sunduklarını ifade etti.

Arslan, TBMM Başkanı Kahraman'a Bakanlığının yasal düzenlemeleri konusundaki TBMM'de sağladığı destek için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Kahraman ve Bakan Arslan, PTT tarafından hazırlanan "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı ilk gün zarfını imzaladılar ve 15 Temmuz temalı "Pul Tasarım Yarışması'nda" ödüle layık görülenlere de ödüllerini takdim ettiler.