Logo

İSTANBUL PARK’TA ASFALT YENİLEME ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ

-           İstanbul Park 9 yıl sonra Formula-1 heyecanına ev sahipliği yapacak

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugün İstanbul’da Formula-1 yarışlarına ev sahipliği yapacak Interciyt İstanbul Park’ta çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 9 yıl aradan sonra İstanbul Park’ın Formula-1 yarışlarına ev sahipliği yapacağını aktaran Bakan Karaismailoğlu, ‘’13-15 Kasım tarihlerinde İstanbul, önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapacak. Alanında dünyanın en önemli yarışlarından biri olan Formula-1 yarışlarının 14'üncü etabına bu sene ev sahipliği yapacağız. Yarışların en iyi şekilde yapılabilmesi için Bakanlık olarak biz de gerekli desteği veriyoruz. İstanbul'umuza, ülkemize yakışır şekilde ev sahipliği yapmanın heyecanını taşıyoruz.

Gerekli planlamaları yapıyoruz. 13-15 Kasım'da bütün misafirlerimizi ekran başına bekliyoruz, salgından dolayı buraya seyirci alamıyoruz. Bununla ilgili bir gelişme olursa bilgilendirme yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

- Asfalt kazıma işlemlerine başlandı

 

Mevcut pistin asfaltının yenilenmesi gerektiğine işaret eden Karaismailoğlu, asfaltın en iyi şekilde yenileneceğini dile getirdi.

Karaismailoğlu, "Formula-1 yarışlarının asfaltı, çok özel bir işçilik ve imalat gerektiren bir iş olduğu için özen gösteriyoruz. Bu sene İstanbul'da gerçekleşecek Formula 1'in yapılacağı asfaltı yenileyeceğiz, bugün asfalt kazıma işlemine başladık" dedi.

Ülkenin her bir noktasında vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek için hummalı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Karaismailoğlu, dünyanın örnek aldığı en önemli projeleri gerçekleştirmenin gururunu taşıdıklarını vurguladı

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının ardından asfalt kazıcı makinesini kullanarak çalışmaları başlattı.

Fotoğraflar