Logo

Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temeli atıldı

Malatya Kuzey Çevre Yolu`nun temeli atıldı



Arslan, Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temel atma töreninde, Türkiye'ye hizmet etme noktasında bir işi daha başlatmış olmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Çevre yolunu bir an önce bitirip Malatyalıların hizmetine sunacaklarını belirten Arslan, burasının sadece Malatya ve Malatyalılara değil Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya veya tersi istikamette giden herkesin hizmet edeceğini ifade etti.

Arslan, sadece görevlerini yerine getirdiklerini anlatarak "Teşekkürün büyüğü büyük Türk milletine, 80 milyona. Türkiye'nin her yerindeki insanımız ülkemiz büyüsün, güçlensin, kendine hizmet edenlerin eli güçlü olsun diye 14 yıldır kesintisiz destek veriyor. Biz de bu destekle daha iyi hizmetler yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, şöyle devam etti:

"Amacımız seyahat ederken sizin seyahat konforunuzu artırmak, bir yerden bir yere ulaşımınızı kolaylaştırmak ama sadece bununla sınırlı değil ülkemizin büyüyebilmesi, kalkınabilmesi, sanayisinin büyümesi, ticaretinin ekonomisinin büyümesi için de yine ulaştırma altyapılarımız olmazsa olmazımız. Bunu en iyi de Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız biliyor, onlara müteşekkiriz. Bu ülke ekonomisinin en sıkıntılı olduğu, dünya krizle boğuşurken krizin Türkiye'den teğet geçtiği dönemlerde dahi 'Ulaştırma altyapı projeleri hiç durmasın.' dedi çünkü bu ülkenin büyümesinin lokomotifi, ticaretinin artmasının, ekonomisinin büyümesinin lokomotifi dediler." 

Malatya'da 1923'ten 2002'ye kadar 36 kilometre, 14 yılda ise 363 kilometre bölünmüş yol yapıldığını aktaran Arslan, "Malatya'nın bölünmüş yol miktarı 400 kilometreye gelmiş durumda. Sıcak asfalt hiç yokken 250 kilometre yapılmıştır. Bizden önceki 10 yılda Malatya'ya 181 milyon lira harcanmışken AK Parti dönemlerinde sadece ulaştırma alanındaki para 3 milyar lira." dedi.

Arslan, bugün açılan Erkenek Tüneli ile kentin tüneller şehri haline geldiğini bildirdi. Çevre yolunu önemsediklerini belirten Arslan, 22 kavşak ve faklı sayıda hemzemin sinyalli geçit olan proje tamamlandığında 20 dakikada çevre yolunun geçileceğini söyledi.

Konuşmalarının ardından Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temeli protokol üyelerince butona basılarak atıldı.