Logo

Turkcell 25. yılını kutladı

Kurulduğu günden bu yana 25 yıldır Türkiye'nin teknolojide öncü bir ülke olması için çalışmalarını ve yatırımlarını aralıksız olarak sürdüren Turkcell, 25'inci yılı etkinlikleri kapsamında başkent Ankara'da özel bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

Turkcell'in 25. yıl resepsiyonuna katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan çeyrek asır önce kurulan Turkcell'in ülkenin en büyük GSM operatörlerinden biri haline geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bugün yaptığımız her işte, attığımız her adımda yolumuz bilgiye çıkıyor, bilişime çıkıyor. Bilginin üretilmesi, paylaşılması ve bilgiye erişimdeki hız o kadar yüksek ki; insanlık adeta bir bilgi taarruzuyla karşı karşıya. Bu yeni düzene ayak uydurmanın yolu ise bilgi toplumuna dönüşmekten geçiyor. Bu hedef doğrultusunda çok önemli gelişmeler kat ettik ve bu gelişmeler sonucunda telekomünikasyon sektörü, kendi içinden küresel markalar çıkarır hale geldi. Bu markalardan birisi de Turkcell."


Sektörün önünü açacak yasal düzenlemeleri de hayata geçirdiklerini belirten Turhan, bu sayede Türkiye'nin internet ve mobil iletişim alanında çok önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayarak "Daha önce ortak altyapıyla ilgili bir protokol imzaladık. Yakın zamanda ise operatörlerin yüksek maliyet ve özellikle şehir içindeki altyapı çalışmalarında yaşadıkları sorunları ortadan kaldıracak bir mevzuat düzenlemesini hayata geçirecek adımlar atmayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Turhan sözlerini "Bu süreçte bugün bizleri bir araya getiren Turkcell'in de çok önemli katkıları oldu. Elbette daha yapılacak çok işimiz var. Sadece ülkemize değil dünyanın dört bir köşesine hizmet sunan Turkcell'in 25'inci yılını kutluyorum" şeklinde bitirdi.