Logo

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: GAZİANTEP’TE GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM İÇİN PROJELERİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Gaziantep’te güvenli ve konforlu ulaşım için projelerdeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, Nurdağı yolu projesinin hızla ilerlediği, Nizip-Karkamış yolunun da 2023 yılında bitirileceğini vurguladı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Gaziantep’te yürüttüğü çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 1 Eylül’de temeli atılan Gaziantep-Nurdağı yolunda, 5 kilometrelik kesimde çalışmaların sürdüğü ifade edilen açıklamada, 53,7 kilometrelik proje kapsamında 2 adet köprü, 16 adet hemzemin kavşağın yer aldığı kaydedildi.

 

NİZİP-KARKAMIŞ YOLUNU 2023’TE TRAFİĞE AÇACAĞIZ

 

31,4 kilometrelik Nizip-Karkamış yolunun BSK ve bölünmüş yol olarak projelendirildiği belirtilen açıklamada, proje kapsamında 3 adet köprünün de bulunduğu kaydedildi. Çalışmalarda yüzde 38 fiziksel gerçekleşme sağlandığının altı çizilen açıklamada, “Bugüne kadar toplam 13,8 kilometrelik bölünmüş yol BSK olarak tamamlandı. Kalan 17,6 kilometrelik kesimin de 2023 yılında bitirilerek trafiğe açılması hedefleniyor” ifadeleri kullanıldı.

 

KAVŞAK ÇALIŞMALARI İLE SANAYİ BÖLGESİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALTILDI

 

Açıklamada, Gaziantep Başpınar'daki sanayi bölgesinde köprülü kavşakların önceki yıllarda hayata geçirildiği aktarılarak, “Dedeman Kavşağı-Dülükbaba arası 5,5 kilometrenin 2x2 bölünmüş yol-BSK ile 2x1 tek yol BSK servis yolu olmak üzere BSK yenilemesi yapılarak 2011 yılında trafiğe açıldı. Ayrıca, organize sanayi bölgesindeki mevcut güzergahtaki trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla önceki yıllarda Dedeman, Erikçe, Başpınar Organize Sanayi, Dülükbaba ile Şehirgösteren Köprülü Kavşakları tamamlanarak hizmete sunuldu. Dedeman Köprülü Kavşağında köprü genleşme derzlerinin yenileme çalışmaları da tamamlanarak, YARIN trafiğe açılacak” denildi.

Fotoğraflar